четвртак, 18. март 2021.

Medenjaci

150 gr.meda otopiti na laganoj vatri i skloniti sa sporeta .Umutiti mikserom penasto 4 jaja, 250gr.secera, dodati 60gr.iseckanog, predhodno omeksalog margarina. Dodati otopljen med, 1kafenu kasicicu sode bikarbone, 3 kaf. kasicice zacina za medenjake. Ko nema zacin za medenjake moze da stavi 1 kafena kasicica cimeta,1/2 kaf.kasicice karanfilica,1/2 kaf.kasicice djumbira u prahu,1/2 kaf.kasicice anisa,1/2 kaf.kasicice muskantnog orascica. Dodati 700 gr.brasna pa umesiti testo .Testo je meko tako treba da bude .Umotati testo u prozirnu foliju i staviti u frizider da prenoci .Izvaditi testo i ostaviti na sobnoj tem.1/2 sata .Radnu povrsinu posuti brasnom da se ne zalepi testo, malo i gore posuti brasna .Razviti na debljinu od 5 mm. Modlu umociti svaki put u brasno, i vaditi razne oblike. Stavljati u pleh sa papirom, peci u zagrejanoj rerni na 180°10 min.
Rojal glazura : Viljuskom umutiti 1belance, dodavati postepeno 180 - 200gr. secera u prahu, ( zavisi od velicine jajeta ) dodati pola kaf.kasicice limunovog soka i par kapi ulja. Podeliti u posudice, staviti boje, izmesati, sipati u kese od zamrzivaca. Probusiti malu rupicu i dekorisati medenjake .Ostaviti da se suse .







Нема коментара:

Постави коментар