четвртак, 18. март 2021.

Čizkejk od muskantne tikve-bundeve

Kora: Keks 300 g, otopljen margarin 180g, mleko 7 supenih kašika. 

Svetli fil: Pire od muskantne tikve 160 g, Jogurt 300 g, slatka pavlaka 200 ml, šećer u prahu 4 supene kašike, aroma narandze 2 ml, želatin 15 g, voda 5 supenih kašika. 

Žele: Pire od muskantne tikve 320 g, voda 200 ml, šećer u prahu 3 supene kašike, aroma narandze 2 ml,  želatin 15 g,  voda 5 supenih kašika. 

Za ukrašavanje: Slatka pavlaka 100 ml, šećer u prahu 2 supene kašike.

Priprema kore: navedene sastojke ismesati i oblikovati u kalup precnika 26cm. Ostaviti u frizider oko pola sata. 

Priprema svetlog fila: Pire od muskante tikve preliti jogurtom, umutiti slatku pavlaku. Zelatin razmutiti sa 5 kasika hladne vode-malo ostaviti da stoji, staviti na tihoj vatri da se otopi, uz stalno mesanje, ne sme da provri! Sve izmesati i sipati preko kore od keksa. Ostaviti u frizider da se ohladi.

Zelatin: razmutiti sa 5 kasika hladne vode-malo ostaviti da stoji, staviti na tihoj vatri da se otopi, uz stalno mesanje, ne sme da provri! Sve sastojke izmesati i sipati u kalup. Ostaviti u frizider da se ohladi.

Ukrašavanje: Umutiti slatku pavlaku sa secerom u prahu i ukrasiti po zelji. Dodati cokoladne mrvice ili seckane semenke bundeve.






Нема коментара:

Постави коментар