четвртак, 18. март 2021.

Kifle sa sirom od integralnog i heljdinog brasna

Recept: 250 gr. prosejanog heljdinog brasna, 250 gr. integralnog brasna, + jos malo inegralnog brasna za posipanje 15 - 20 gr.svezeg kvasca,1 kaf.kasicica secera, 250 ml.mlake vode,1/2 kaf.kasicice soli, 120 ml.ulja,1 zumance + 1 zumance za premaz ,malo vode ,susam, kim, sir otprilike oko 100 gr.koliko ko voli, može više manje.

Heljdino, inegralno brasno sipati u posudu, dodati so, izmesati sve .Kvasac razmutiti sa mlakom vodom, secerom, 1 kasikom brasna .Ostaviti da se kvasac aktivira, pa dodati ulje i zumance .Izmesati smesu pa dodati u posudu sa brasnom . Umesiti testo , ostaviti da nadodje 30 - 40 min. Na pobrasnjenoj radnoj povrsini istresti testo i blago ga premesiti .Podeliti na dva dela, oblikovati .Rastanjiti u krug, debljine 1/2 cm. seci na 8 jednakih delova .Filovati sirom, preklopiti bocnim krajevima i uviti kiflu. Redjati u pleh sa papirom, premazati cetkicom , zumancetom razmucenim sa malo vode .Posuti susamom, kimom, po zelji .Peci u predhodno zagrejanoj rerni na 200 ° 20-25 min. Prijatno!











Нема коментара:

Постави коментар